Πρώτο πανόραμα αέρος στην Αρχαία Φανοτή (Ντόλιανη)

Πρώτο πανόραμα αέρος στην Αρχαία Φανοτή (Ντόλιανη)

Ήταν τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη (2014) που αποφάσισα να επιχειρήσω το πρώτο πανόραμα αέρος στην Αρχαία Φανοτή, τον αγαπημένο μου αρχαιολογικό χώρο στην Θεσπρωτία αλλά όχι και μοναδικό!

Ο αέρας έπνεε από το πρωί δυνατός δημιουργώντας βάσιμα εμπόδια στο όλο εγχείρημα! Η αποφασιστικότητα όμως και η επιμονή, όπως και η έντονη περιέργεια που είχε δημιουργηθεί, δεν άφηναν περιθώρια αναβολής της “πτήσης”. Κόντευε λοιπόν απόγευμα αυτής της μέρας που το ελικοπτεράκι τα έβαλε κυριολεκτικά με τον ίδιο τον Αίολο και στάθηκε περήφανα στο στοιχείο του, 70 μέτρα πάνω από τον μυθικό ποταμό Καλαμά. Απέναντι από τον ποταμό σκαρφαλωμένη σε λόφο, η Αρχαία Φανοτή, ηλιόλουστη και πλούσια ψιθύριζε σιγανά το τραγούδι του ένδοξου παρελθόντος της.

Από ψηλά αναδεικνύεται περίτρανα η ομορφιά της Θεσπρωτίας, ενώ συγχρόνως γίνονται αντιληπτές λεπτομέρειες που σε διαφορετική περίπτωση ξεφεύγουν. Το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία. Το μουλτικόπτερο ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και σίγουρα θα με συντροφεύει πάντα στις μελλοντικές εξορμήσεις μου!

Πρώτο πανόραμα αέρος στην Αρχαία Φανοτή – Ντόλιανη

About George Malamidis

George Malamidis is a freelance Photographer & Web Designer currently living in Igoumenitsa, Greece. His dream is to reveal the beauty of Greece through his photos. He specializes in architectural and interior design photography (hotels, restaurants), landscape and portrait photography.